Kaatsveld “De Oanrin”in Akkrum vormde op zondag 19 augustus 2018 voor de laatste keer de arena voor de Generale Froulju’s Partij. Kaatsvereniging “Us Keatsen” heeft om organisatorische redenen te stoppen met het organiseren van deze partij voor de dames hoofdklas.

Onder een grijs wolken dek met een stevige wind betraden voor de laatste keer 12 vrije formaties de arena om de strijd aan te gaan om de fel begeerde kransen. De parturen die deze dag in actie komen staan ook komende woensdag de 22ste Augustus in Weidum op de 42ste Froulju’s P.C. Voordat het zo ver is kunnen zij nog een keer met elkaar de degens gaan kruizen om te kijken hoe men er ten opzichte van de concurrentie voorstaat. Onder leiding van de heer J. Koldijk stuurden de dames om klokslag 11:00 de eerste ballen naar de perken.

 

Anne Monfils – Amarins de Groot

Anne Monfils stond samen met Margriet Bakker en Harmke Siegersma op de eerste lijst tegenover Amarins de Groot, Mintje Meintema en Ineke van der Ploeg. De vliegende start is er voor Anne en haar maten zij gaan goed van start en weten gelijk het eerste eerst van de partij aan hun zijde van de telegraaf te hangen. De formatie van Amarins probeert aan te sluiten maar zien de achterstand verder en verder oplopen via de 2-0 naar de 3-0. Er lijkt dus niets aan de hand voor Anne, Margriet en Harmke maar zij slagen er maar niet in om de voorsprong vast te houden waardoor de spanning weer terug weet te keren in de partij. Amarins weet samen met Mintje en Ineke de achtervolging in te zetten en ze weten eerst voor eerst van de achterstand in te lopen en terug te komen tot aan de 3-2. Zij slagen er echter niet in om langszij te komen en zien het partuur van Anne de draad weer oppakken en de voorsprong weer uit bouwen via de 4-2 naar de 5-2. De strijd is dan gestreden want Anne, Margriet en Harmke komen niet meer in de problemen en weten de winst veilig te stellen op de 5-2 6-4 en daarmee de 2de lijst.